Utvecklingsmöjligheter i hyresfastighet

Jag har sedan köpet av fastigheten funderat på ett antal åtgärder som jag vill göra när tid och tillfälle ges. Då fastigheten ligger långt ifrån där jag bor så har möjligheten att göra dessa aktiviteter inte varit optimala, och därför inte kunnat genomföras ännu.
Följande saker kan jag göra för att höja intäkterna:

 • Dela upp den stora lägenheten i två 2:or. Skulle nog ge ungefär 6 000 SEK i ökade intäkter per månad. Investeringsbehovet för att genomföra dessa åtgärder ligger nog på cirka 200 000 SEK.
  Arbetet innebär bland annat följande:
  – Installation av nytt kök
  – Nya väggar
  – Nya ytterdörrar
  – Samt ny elmätare

 • Renovera källaren för att få till ett ”studentrum” med eget pentry, toalett och dusch. Skulle nog kunna ge en intäkt kring 2 500 SEK per månad. Investeringsbehovet för att genomföra dessa åtgärder ligger nog på cirka 20 000 SEK.
  De stora saker som behöver genomföras är följande:
  – Lägga nytt golv
  – Måla väggar i rum och på toalett
  – Sätta upp ny mindre vägg
  – Sätta upp pentry
  – Dra vatten och avlopp till pentryt

Det gäller bara att hitta tiden för detta arbete, och om arbetet med att säkerställa vattentrycket i fastigheten blir löst nu till våren, så är det inte omöjligt att jag iaf genomför del 2 med ”studentrummet” kring sommaren.
Jag räknar med att göra det mesta av arbetet själv, däremot inte vatten och avlopp där jag har en kompis som har behörigheten och som gör detta till ett bra pris.
Det vore iaf skönt att ha gjort detta under året, men återstår och se vad utfallet blir.

Lämna ett svar

Rulla till toppen