Problem med vattentryck

I förra veckan så genomfördes arbetet med att byta ingående vatten till fastigheten. Då vattentrycket har varit dåligt så har vi misstänkt att problemet ligger i kommunens stammar eller i mina rör från gatan in till fastigheten. Det blev väldigt tydligt var felet låg nånstans, rören från kommunens ventil och in till min fastighet (som man som fastighetsägare ansvarar för) var helt förstörda. Bilden nedan visar ganska tydligt vad problemet var. Detta uppstår i rör om man blandar koppar med galvaniserade rör. Dvs det blir som avlagringar som täpper igen rören. Man lär sig något varje dag. Detta var vad min rörmokarpolare också misstänkte.
Men samtidigt som vi gjorde bytet i våra rör så bytte kommunen även ventiler och ledningar i gatan, detta då det var på tiden för det också, och då grannfastigheten hade samma problem med vattentrycket, och vi då inte kunde utesluta att problemet låg i kommunens ledningar.

Men nu är problemet löst och vattentrycket är super.

Steg 2 i detta projekt nu blir att ta bort rabatter och buskar och utöka min parkeringsyta och lägga nytt grus, för att göra bättre parkeringsmöjligheter men också minska underhållet. Detta arbete genomförs i denna vecka.

Lämna ett svar

Rulla till toppen