Plan med fastigheter

Jag tänkte att jag i detta inlägg skulle skriva ner mina tankar och plan inom fastigheter ur ett 10-års perspektiv. Det är ju jättesvårt att sätta en plan med 10-års tidshorisont men det är likväl intressant för att få satt tydliga mål. Detta är något jag själv gjort i min egna finansiella vision som jag gjorde för ungefär ett år sedan, så detta blir ett sätt att faktiskt göra denna publik.


2020
Fixa vattentrycket i fastigheten, vilket nu är gjort.

2021
Renovera studentrum/kontor i källaren och få det uthyrt.

2022
Dela upp den stora lägenheten i två lägenheter. Det är ett större jobb som jag måste projektleda en del på plats, och det behöver koordineras med befintlig hyresgäst, så att genomföra detta 2022 är rimligt.

2023
Förvärva fastighet nummer 2. Jag har en plan kring detta och kan inte riktigt skriva ut alla detaljer kring detta, men jag har iaf sikte på en specifik fastighet redan nu som jag på sikt alltså vill förvärva. Prisklass någonstans mellan 2-3 MSEK. Den ligger väldigt bra till och jag tror att det kan finnas förutsättningar att göra detta förvärv om man spelar korten rätt?

2024-2027
Dessa år kommer förmodligen bli år då jag lägger mest fokus på att underhålla fastigheterna och ackumulera kassa för att ge sig på förvärv nummer 3.

2028
Förvärv av fastighet nummer 3, tanken med detta förvärv är att det skall vara en lite större fastighet än de två jag då har. Jag tänker mig kring 10-20 lägenheter i fastigheten. I samband med detta kommer jag nog också behöva jobba heltid med fastigheterna. För att genomföra förvärvet så kommer jag behöva refinansiera befintliga fastigheter, vilket tillsammans med uppbyggd kassa alltså skall finansiera förvärvet.

Det är ju svårt att spekulera hur lång tid varje nytt förvärv kommer ta, men jag tror att planen är relativt rimlig. Sen kan väldigt mycket hända under den här tidsperioden så den kommer ju behöva revideras med tiden förmodligen.
Hade man varit singel och ingen familj att ta hänsyn till så hade tidsplanen för renovering och förbättringsarbetet sett helt annorlunda ut, men det är viktigt att man får alla delar att funka. Man ska inte underskatta vikten av att ha harmoni där hemma?

Lämna ett svar

Rulla till toppen