App – automatiskt sparande

Det finns ju många ”spar appar” (Savr, Lysa, Dreams och allt vad de heter) där ute, och jag har inte provat dem alla tyvärr. Men en funktion som jag tror skulle vara grymt för många (och även mig själv) är att ha en tjänst för automatiskt sparande som triggas av bra ekonomiska gärningar. Dvs automatiskt sparande som kan styras baserat på händelser som man själv anser skall ge sparande. Exempelvis när man avstod att köpa en ”onödig” sak, eller när man aktivt letade och hittade en billigare variant av vara.

Finns detta redan kanske?

Att man själv gör detta via typ att logga in på Avanza och gör en insättning och ett köp är alltså inte tillräckligt enkelt och smidigt och ger inte den upplevelse som jag är ute efter.
Jag tänker mig typ i enklaste format att när man upplever att man gjort en besparing av något slag, genom ett aktivt beslut, så kan man säga följande: ”Hej Siri, spara 27 kr”, och då triggas alltså en överföring från ditt bankkonto till din depå där ett automatiskt köp av fonder genomförs (aktier vore nice oxå:), att köpa ”delar” av aktier har ju blivit vanligare i USA vilket borde göra detta möjligt). Kanske man skulle vilja få med nån form utav taggning av sparandet också, som beskriver vad man gjort besparingen inom, typ: ”för att jag gick till Clas ohlson och hittade min hammare billigare”. Så att man sen kan gå in och kika på detta i ett snyggt gränssnitt och se vilka aktiva beslut man gjort, visualisera prognoser etc.

Det här vill man ju sedan så klart ha presenterat visuellt snyggt med grafer etc, och givetvis till låga kostnader/courtage:)

Om det är någon där ute som läser denna blogg, vet ni om denna app/funktion finns?

Lämna ett svar

Rulla till toppen